![]() |
|
|||||||
| Yeni Başlayanlar Akvaryum hobisine yeni başlayanların incelemesi ve kullanması için açılmıştır. |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
Sinan Davaslıgil
|
Selam arkadaşlar,
Bir tane yavru akvaryumu (canlı doğuranlar için) almak istiyorum.Hailea marka A30,B30,FA300 ve F30 modellerinden birini düşünüyorum. Bunların kendilerine ait filtre sistemleri ve aydınlatma sistemleri mevcutmuş.Aydınlatma için kimi floresan dio kimi tasarrrufla ampul. ürünü görmedim ben daha.. Akvaryum akrilik akvaryumdur. Hepsi yaklaşık 30 ltdir .Fiyatlarıda 80-120 arasında değişiyor. Bu fiyata daha büyük ebatlarda cam akvaryum almakta mümkün ama yer skıntısı çektiğimden özellikle 40 cm'i geçmeyecek bir akvaryum arıyorum. Akvaryumun akrilik olması ve floresan yerine tasarruflu ampul kullanılması ile ilgili fikirlerini bekliyorum. Ayrıca başka bir akvaryumda tavsiye edermisiniz?(aydınlatması t5 floresan 28,5 cm olan tercih edilir) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
Can ÜZGÜN
|
benim elimde 20 cm lik cama cam küçük bir akvaryumum var içinde pipo filitre,25 watlık ısıtıcı ve 8 yada 10 watlık floresan var gayet güzel iş görüyor, içinde 20 civarında yavru var belli büyüklüğe gelenleri ana akvaryuma alıyorum herhangi bir sorunda yaşamadım, akvaryumu 15 liraya almıştım ısıtıcım zaten vardı bir tek pipo filitreye para vermiştim, 80-120 lira bence birz fazla taymurun ya da diğer markaların ufak akvaryumları yarı fiyatına tam teşekküllü şekilde alınabilir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
Sinan Davaslıgil
|
Bir iki akvaryumcuya baktım.Onlarda o boylarda ışıklandırma koymak için yer yok. Mesela sizinkinde floresanınız nerede duruyor. Birde ben tamamıyla üstü kapaklı istiyorum.
Isıtıcım 25 w ve iç filtrem esasında hali hazırda var.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
Ahmet Fatih DELİBAŞ
|
Sinan bey Bence kendiniz yaptırabilirsiniz Ankara da olsaydınız yardımcı olurdum beraber yapardık ama istanbul ile ilgili bilgim yok..
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
Sinan Davaslıgil
|
arkadaşlar,
Bir tane akvaryum alacağım fakat yavrular için çok gereklimi dir karar veremedim. Balıklarım velifera,plati,lepistes ve moliler.Bir kaç tane balığım hamile. Onları başka akvaryum almam gerekecek ama akvaryumum bitkili olduğundan çok zahmetli oluyor.Saydığım balıklar kendi familyasındakli yavruları yermi?Ana tankta büyüyemezlermi?
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 20:02 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)