Lepistesler, ana solunum organları olan solungaçları yardımıyla suyun içindeki oksijeni alırlar. Hava motoru doğrudan oksijen sağlamaz, bir akvaryum hava motorunun temel işlevi havayı mekanik yollarla akvaryuma zorlamaktır.
Lepistesler Hava Motoru Olmadan Yaşayabilir mi?
Lepistesler hava motoru olmadan hayatta kalamazlar. Solungaçlarından suyun içindeki oksijeni alırlar. Akvaryumunuzda bir hava motoru bulundurmanız şiddetle tavsiye edilir çünkü bu, akvaryum suyuna oksijen eklemenin en iyi ve en güvenilir yoludur.
Lepisteslerin Oksijen İhtiyacı
Lepisteslerin hayatta kalabilmek için oksijene ihtiyaçları vardır. Oksijen olmadan lepistes balıklarınız ölecektir. Akvaryuma oksijen eklemenin en iyi yolu, baloncuklar çıkaran bir hava motoru kullanmaktır.
Lepistesler Oksijen Olmadan Ne Kadar Yaşayabilir?
Hiçbir balık veya su yaşamı oksijen olmadan hayatta kalamaz ve lepistesler de aynıdır. Bir lepistes, oksijen kaynağı olmadan 2 gün ila 1 hafta arasında hayatta kalabilir. Akvaryumda ne kadar çok balık varsa, hayatta kalabilecekleri süre o kadar azalır.
Akvaryum Bitkileri ve Oksijen Üretimi
Canlı akvaryum bitkileri suda oksijen üretir. Canlı bitkiler eklemek mükemmel bir çözümdür çünkü sadece oksijen eklemekten başka birçok faydaları vardır.
Hava Motorunun Avantajları
Hava motoru bir akvaryumun, özellikle de birden fazla tür balığın bulunduğu akvaryumlarının önemli bir parçasıdır. Hava motorunun en büyük avantajı, akvaryumda yeterli oksijen kaynağı sağlamasıdır. Aynı zamanda su akışını arttırırken kabarcıklar üreterek su çalkantısı yaratır. Hava motoru tarafından oluşturulan kabarcıkların patlaması, akvaryumdaki su gerilimini artırırken su sirkülasyonunu da iyileştirir.
Sonuç
Hava motorları balık akvaryumlarında ek bir oksijen kaynağı sağlar. Lepisteslerin aşırı kalabalık olduğu akvaryumlarda hava motorlarının kullanılması önemlidir. Ancak, bir hava filtreniz varsa hava motorlarının kullanımı çok gerekli olmayabilir. Akvaryumunuzu uygun havalandırmaya ve iyi su sirkülasyonuna izin verecek şekilde tasarlarsanız, buna gerek kalmayabilir. Yine de balıklarınızın yeteri kadar oksijeni olduğundan emin olmalısınız. Onların boğularak ölmelerini istemezsiniz.