Melek balığı fanusta yaşar mı?

melek balığı fanusta yaşar mı

Melek Balıklarının Doğru Beslenmesi

İnsanlar bazen melek balıklarını evcil hayvan olarak satın alırlar, fakat ne yazık ki bu balıkların düzgün bir şekilde beslenmesi için gerekenleri bilmezler. Bu balıklar, güzellikleri ve egzotik görünümleri nedeniyle evcil hayvan dükkanlarından veya internetten satın almak birçok kişi için cazip olabilir. Ancak, birçok insanın bu balıklara doğru şekilde bakacak zamanı veya eğilimi yoktur ve genellikle çok kısa bir süre içinde ölürler.

Fanuslar ve Balıklar

Balıkların bir fanusta yaşaması ideal değildir. Fanuslar küçük ve kullanışsızdır. Bir fanusun içine iyi bir ısıtıcı ve filtre sistemi sığdırmak, su değişimlerini ve alt tabaka temizliğini yapmak son derece güçtür.

Birçok balık çok hareketlidir ve yüzmek için geniş alana ihtiyaç duyarlar, bu da bir fanusta rahatça yapamayacakları bir şeydir. Fanusun şekli büyük bir sorundur, çünkü yüzey suyunun kapladığı alanın küçük olması nedeniyle uygun gaz değişimi gerçekleşemez. Fanusun üst kısmı orta kısmından daha dar bir çevreye sahiptir! Bu da balıklar için çok tehlikelidir.

Melek Balıkları ve Fanuslar

Sonuç olarak, melek balıkları mükemmel balıklardır ve düzgün bir şekilde bakılmaları çok önemlidir. Eğer melek balıklarının sizin için uygun balıklar olabileceğini düşünüyorsanız, bir fanus yerine büyük bir akvaryumunuz olduğundan emin olun! Melek balıklarının ihtiyaç duyduğu su parametrelerini nasıl sağlayacağınızı bildiğinizden emin olun.

Bu makaleyi okuduğunuz için teşekkür ederiz ve umarım onları bir fanusta tutmanın uygunsuzluğu hakkında aklınıza takılan soruları giderebilmişizdir.

Fanuslarda Balık Beslemenin Zorlukları

Çoğu akvaryum balığı için fanuslar yeterli bir yaşam alanı sağlayamaz. Birçok insan, bir fanusun sağladığı yaşam alanıyla ilgili birçok zorluk olduğu için balıkları küçük fanuslara koymanın kaçınılması gereken bir hayvan zulmü olduğunu düşünmektedir.

Fanus ne kadar küçükse, orada yaşayan balıkları sağlıklı tutmak da bir o kadar zordur. Su kimyası ve sıcaklığı küçük bir akvaryumda çok daha hızlı değişebilir, bu da küçük fanuslarda veya akvaryumlarda balıkların bakımını daha zor hale getirir.

Fanuslar ve küçük akvaryumlar, içlerinde balık tutmanın zorlukları nedeniyle yeni başlayanlar için önerilmez. Bütçenizin ve alanınızın elverdiği en büyük akvaryumla başlamak en iyisidir. İdeal olarak 120 – 220 litrelik bir akvaryumla başlamak akıllıcadır. Balıkları küçük akvaryumlarda veya fanuslarda tutmak daha zor olsa da imkansız değildir. Uygun şekilde bakıldıklarında bir fanusta da oldukça iyi iş çıkaran bazı balıklar vardır.

Fanus İçin İyi Seçenekler

Aşağıda bazı olası fanusta yaşayabilecek hayvanlarının ve onları nasıl sağlıklı tutabileceğinizin bir listesi bulunmaktadır.

  • Cennet Balığı
  • Lepistesler
  • Endler Balığı
  • Zebra Balığı
  • Kardinal balığı

Bununla birlikte, bir akvaryum bu balıklar için bir fanusa kıyasla çok daha iyidir. Eğer doğru şekilde araştırırsanız çok düşük fiyatlara mini veya mikro boyutlu akvaryumlar bulabilirsiniz. Bu, balıklarınızın sağlığı ve mutluluğu için akıllıca bir yatırım olacaktır. İnsanlar çoğunlukla televizyonda ve internette süs balıklarının fanusta yaşatıldığını görülse de bu o zarif hayvanlara eziyettir. Onlara doğal ortamlarına en uygun şekilde bir akvaryum sunulması en güzelidir.