Vantilatör Dönüyor ama Hava Vermiyor

vantilatör dönüyor ama hava vermiyor

Arızalı bir hava pompası için diğer bazı yaygın tamir ipuçları:

Kırık Kauçuk Mesane

Kauçuk mesanedeki bir yırtığı, parmağınızı hava pompasının üzerinde gezdirip bir açıklık olup olmadığını hissederek kolayca tespit edebilirsiniz. Bu yırtıklar küçüktür, bu nedenle kauçukta herhangi bir kesik veya delik bulmak için mesaneyi hareket ettirmeniz gerekir. Kauçuk mesane kırılmışsa, cihazın tamamını değiştirmeniz gerekecektir.

Hava Pompasının Yeri

Çözüm, hava pompasını daha yüksek bir konuma yerleştirmek kadar basit olabilir. Hava pompasının konumunu ayarlayın ve daha fazla kabarcık oluşturmaya yardımcı olup olmadığına bakın.

Boruda Bükülme

Yeni hava pompanızı takarken, hortumda bükülme veya kıvrılma olmadığından emin olun. Düz olduğundan emin olmak için parmağınızı hortumun üzerinde gezdirebilirsiniz. Kauçuk kıvrılırsa, hava kabarcıklarını durdurabilir.

Mekanik Filtrelerin Temizlenmesi

Kirli bir mekanik filtre de hava pompalarının baloncuk üflemesini engelleyebilir. Mekanik bir filtreniz varsa, içinde bulunan bir süngeriniz de olabilir. Bu, temizlemeniz gereken ana filtre bileşenidir. Mekanik filtreyi nasıl temizleyebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

Hortumla veya kepçeyle biraz su çekin

Filtrenin süngerini temizlemek için akvaryumdan iki bardak suya ihtiyacınız olacaktır. Balıklarınızın yararı için musluk suyu veya damıtılmış su kullanmaktan kaçının. Balıklar çevresel değişikliklere karşı oldukça hassastır. Akvaryum suyu balıklarınızın mutlu ve rahat olmasını sağlayacaktır. Akvaryumdan bir miktar su almak için bir hortum veya küçük bir kap kullanın. Suyu orta büyüklükte bir kaba veya bir kovaya boşaltın.

Filtreyi fişten çekin

Bir sonraki adım oldukça açıklayıcıdır. Temizlerken kendinizi elektrik çarpmasını önlemek için mekanik filtrenizin fişini çekin. Ayrıca filtreyi akvaryumunuzdan çıkarmalısınız. Yere su dökülmesini önlemek için bir kase, kova veya lavaboya ihtiyacınız olacaktır.

Süngeri veya pedi temizleyin

Eğer bir su kabınız varsa bu adım hızlı ve zahmetsizdir. Balığınızı uzun süre filtresiz bırakmak istemezsiniz. Tek yapmanız gereken süngerin üzerindeki tüm pisliği yıkamaktır. Derinlemesine temizlik için ellerinizi ve akvaryum suyunu kullanabilirsiniz. Süngeri su berrak akana kadar yıkayın. Kirli bir akvaryuma dokunmak istemiyorsanız, eldiven giyebilir veya sizin için bunu yapması için bir profesyonel tutabilirsiniz.

*Süngeriniz çok kirliyse değiştirebilirsiniz.

Gövde ve boruları fırçalayın

Filtrenin diğer tüm parçalarını temizlemek için haznede kalan akvaryum suyunu kullanın. Kase suyu kirliyse akvaryumdan daha fazla su da alabilirsiniz. Filtre temizleme fırçası kullanarak ulaşılması zor alanları fırçalayabilirsiniz, temizleme fırçaları çoğu evcil hayvan mağazasında mevcuttur.

Süngeri geri koyun

Son adım, filtrenin parçalarını geri takıp, akvaryumunuza geri koymaktır.