Lepistes yemi ve beslenme programı ile ilgili tüm sorularınızı bu makalemizde bulabilirsiniz.
Lepistes Balığını Nasıl Beslemelisiniz?
Lepistes balıkları her zaman aç görünür ve çok kolay beslenebilir. Onlara sunduğunuz kadar yiyeceklerdir. Aşırı besleme, balıklarınızın sağlık sorunlarına neden olur.
Lepisteslerinizi günde bir veya iki kez beslemeniz yeterlidir. Onlara iyi bir diyet ve çeşitli yiyecekler sunduğunuzdan emin olun.
Balıklarınıza 20-40 saniyede yiyebilecekleri az miktarda yiyecek verin. Birden fazla küçük tutam pul gıda en iyi sonucu verir.
Lepisteslerinize kan kurdu veya salamura karides gibi canlı yiyecekler veriyorsanız, tüm yiyecekleri bir kerede atmadan bunları çoklu dozlara bölmelisiniz.
Lepistesler hepçillerdir. Onlara sunduğunuz hemen hemen her şeyi kabul edeceklerdir.
Lepistes yeminizi evde de hazırlayabilirsiniz. Bu işlem zaman alıcıdır, ancak güzel balıklar yetiştirmek istiyorsanız denemeye değer olabilir.
Lepistes için en iyi yem
Vaktiniz varsa kendi balık yeminizi hazırlayabilir veya kendi canlı yeminizi üretebilirsiniz.
Salamura karides, lepistesler için bir numaralı yemdir. Özellikle de canlı olarak beslenirlerse. Salamura karides %60 protein içeriğine ve yaklaşık %25 yağ ve karbonhidrata sahiptir. Yüksek düzeyde protein, yağ ve karbonhidrat, lepistes yavrularının daha büyük ve daha hızlı büyümesini sağlar. Yetişkinler de tuzlu su karidesini yemeyi severler. Salamura karides evde kolaylıkla yetiştirilebilir.
Yumurta sarısı, evde hazırlanan en yaygın yiyeceklerden biridir. Yumurta sarısı balığınıza çok fazla yağ sağlar, bu nedenle yetişkinlerle yüksek miktarlarda beslenmemelidir.
Yumurta sarısı harika bir protein kaynağıdır ve ayrıca sodyum potasyum ve A, C, D, B-12 gibi vitaminler ve kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir. Yumurta sarısı, yavru lepistes balıkları için karmaşık bir besindir.
Haşlanmış yumurtanın sarısı ezilerek macun haline getirilmeli ve balığa az miktarda verilmelidir. Bu yemle aşırı beslenmemelidir çünkü suyu çok kirletebilir.
Dana yüreği, lepisteslere sıklıkla beslenen başka bir süper besindir. Yağdan temizlendikten ve blender veya keskin bir bıçakla çok küçük parçalara ayrıldıktan sonra yavru lepisteslerinize yedirilebilir. Daha iyi sonuçlar için haşlanmış yumurta sarısı, havuç, spirulina tozu, karides ve diğer malzemelerle karıştırılabilir. Yüksek yağ içeriği nedeniyle yetişkinlere verilmesi önerilmez.
Su piresi, mağazalardan dondurularak kurutulmuş olarak satın alınabilir; ancak balık yetiştiricilerinin büyük çoğunluğunun kendi canlı kültürleri vardır.
Su piresini iç mekanda kültürlemek koku nedeniyle zor olabilir. Evinizde su piresi kültürü yapmak istiyorsanız bunu aklınızda bulundurmalısınız. Harika bir protein, karbonhidrat ve yağ kaynağıdır. Ayrıca lepistesler ve tüm balıklar için hayati önem taşıyan A ve D vitaminlerini büyük miktarda sağlar.
Evde lepistes pul yem yapımı
Dondurulmuş veya taze sebzeler (salatalık, kabak, ıspanak, havuç, bezelye, yeşil fasulye ve brokoli) alın, mikserde karıştırın.
Karışımı kapalı bir torbaya koyun ve dondurucuya koyun. Karışım tamamen donduğunda, küçük bir parça kesin ve balığınıza yedirin.
Sebze karışımından pul yem de hazırlayabilirsiniz. Sebze karışımını bir kağıda koyun ve fırına koyun. Fırını 120 °C’ye ayarlayın ve tamamen kurutun. Karışım tamamen kuruduğunda, küçük parçalar halinde ezin ve ağzı kapatılabilir boş bir kaba veya kapalı torbaya dökün. Artık ev yapımı pul yeminiz var.
Tatile Gittiğinizde Lepistesleriniz Nasıl Beslenmeli?
Yetişkin lepistesler yemeksiz 2 hafta yaşayabilirler. Yavrular daha hassastır, ancak onlar da yemlenmeden bir hafta dayanacaktır.
Balığınızı bir veya iki hafta yemsiz bırakmak istemiyorsanız, bir otomatik yemleme makinesi satın alabilir ve kurabilirsiniz.
-
İndirimdeki ürünSMART Otomatik Yemleme MakinesiOrijinal fiyat: 12.08$.10.00$Şu andaki fiyat: 10.00$.
-
İndirimdeki ürünHOPAR Otomatik Yemleme CihazıOrijinal fiyat: 22.00$.14.52$Şu andaki fiyat: 14.52$.
Sonuç olarak ister bir lepistes yetiştiricisi, ister usta veya acemi olun, ister hobi amaçlı bir lepistes balığı yetiştiricisi olun, artık lepisteslerinizi neyle besleyeceğinizi biliyorsunuz. Balığınıza çeşitli yüksek kaliteli yemler sunmak önemlidir, aşırı beslememeye dikkat etmelisiniz.