Çöpçü balığı neden ölür?

çöpçü balığı neden ölür

Amazon Nehri ve çevresinin bulunduğu diğer su kütleleri, çoğu çöpçü balığına ve diğer küçük balıkları avlayan çok çeşitli tatlı su türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Çöpçü Balıkları “zırhlı” yayın balığı ailesine ait olsalar da, bu zırh onları yırtıcılardan tamamen korumaz.

Dolayısıyla, ilk sebebimiz: yırtıcı özellik gösteren akvaryum balıklarının saldırıları.

Çöpçü balıklarının gözlemlenmesi, canlının avcılardan kaçtıktan sonra bu balıkların genellikle hareketsiz kaldığını ortaya çıkarıyor. Bunun bir tür şifreli davranış olduğu düşünülmektedir. Diğer balık ve canlı türlerinden saklanmak için yapılmış dahiye bir yöntem olduğu düşünülmektedir.

Ölüm nedeni: Kendi Kendini Zehirleme!

Çöpçü balıkları ile ilgili olarak son zamanlarda araştırılan bir başka savunma mekanizması da “kendi kendini zehirleme” yetenekleridir. Bu, balıkların aşırı stres altındayken toksin salabileceği anlamına gelir. Toksin avcıları caydırmak için tasarlanmış olsa da, balıklar için genellikle ölümcül etkilere sahiptir. Pek çok akvaryum besleyicisi bu durumu bilmeden deneyimlemiştir. – evcil hayvan dükkanından çöpçü balık satın alırlar ve eve giderken tüm balık grubunun öldüğünü görürler. Bu durumla pek çok kez karşılaşılmıştır. Bir çift çöpçü balığının dişisinin sol solungaç plakasının tabanından bulanık bir mukus saldığı görülmüştür.

Çöpçü balığının alışkanlıklarını anlamak, öğrenilen bilgileri bu balıklara kendi akvaryumunuza uygulamak için ilk adımdır. Çöpçü balığı akvaryum hobisinde tipik olarak avcılara maruz kalmasa da, diğer balıklar bir tür tehdit oluşturabilir. Çöpçü balıkları saldığı toksinlerin gücü türden türe değişir, ancak akvaryumdan yaşamakta olan bir grup balık için çok ölümcül olabilir.

Çöpçü balıkları doğal ortamında toksinlerini saldıktan sonra bölgeden hemen yüzerek uzaklaşırlar. Sonuç olarak, bu balıklar kendi toksinlerinden bile etkilenirler. Genellikle nefes almayı bırakırlar ve birkaç dakika içinde ölürler. O nedenle çok dikkatli olunması gerekir.

Dolayısıyla, balığınızın bu stresi yaşayıp kendini ve çevresindeki balıkları zehirlememesi için olası avcılardan oluşmayan – barışçıl balıklarla birlikte beslenmesi gerekmektedir.