Penguen Tetra

penguen tetra

Sınıf:
Tetragiller
Dağılım:
Peru’daki üst Amazon havzası ve Brezilya’daki Rio Araguaia nehri.
Habitat:
Araguaia Nehri, Brezilya. Bu türün su altı bitkilerine sahip sulak alanlardan yoğun bitki örtüsüne sahip orman akarsularına kadar çeşitli habitatlarda bulunduğu bilinmektedir.
Uzunluk:
Bazı kaynaklar 3,2 cm’e ulaşıyor olarak bildirse de kesinlikle daha fazla büyüyebilir.
7,5 cm uzunluğuna ulaştığı dahi görülmüştür.
Akvaryum Boyutları:
En az 60cm x 37.5cm x 30cm bir akvaryum önerilir.
Bu boyutlar, küçük bir grup için uygundur. İdeal olarak daha büyük bir akvaryumda daha yüksek sayıda balık beslemeniz önerilir.

Bakım

Bu tür, yoğun bitki içeren akvaryumlara ve fazla sayıda balıklı sistemlere mükemmel bir uyum sağlar. Yaşadıkları akvaryum bitkiler, düz kayalar ve taşlarla süslenebilir. Balıkların istediği alanı sunabilmek için yüzen bitkiler tercih edilebilir.

Orman ekosistemi tarzı bir akvaryum da kullanılabilir.

Nehir kumundan taban kullanın. Birkaç kurumuşdal veya bükülmüş kökler ekleyin.
Birkaç avuç kuru yaprak (kayın veya meşe yaprakları) doğal hissi tamamlar.
Ahşabın ve yaprakların suyu açık kahverengine boyamasına izin verin. Bu bir sorun yaratmaz. Nehir simülasyonuna yardımcı olmak için filtreye akvaryum için güvenli turba ile doldurulmuş küçük bir ağ torba eklenebilir. Su bakımı iyi uygulandığında, hiçbir yan etki meydana gelmemelidir. Böyle bir kurulumda hafif dağınık veya kısık aydınlatma tercih edilir.
Su bitkileri bu nedenle çok büyümeyecektir. Bu bizim için sorun olmayacaktır.Java moss (Microsorum pteropus), Java yosunu (Taxiphyllum barbieri), Anubias veya Cryptocorynes gibi düşük ışıkla yaşayabilen türler ekleyebilirsiniz.

Su Koşulları

Sıcaklık: 22 – 28 ° C
pH:. pH 5,5 – 8,0
Sertlik: 20 °H’ye kadar

Beslenme

Doğası gereği böcekler, solucanlar, kabuklular ve diğer küçük omurgasızlarla beslenen bir mikroavcıdır. Verilen neredeyse her şeyi kabul eder. En iyi görünüm ve renk için, kan kurdu, daphnia ve artemia gibi küçük canlı ve dondurulmuş yiyecekler ile birlikte düzenli olarak kurutulmuş pul ve granül yemlerle beslenmelidir.

Davranış ve Uyumluluk

penguen tetra grup
Penguen Tetra’ları grup halinde edinmenizi öneriyoruz.

Barışçıl bir türdür. İdeal olarak, Hemigrammus veya Hyphessobrycon tetraları, ve diğer küçük çiklitler ile barınabilir. Corydoras ve Loricariids gibi diğer Güney Amerika türleri de önerilir. En az 6, tercihen 10 veya daha fazla adet olarak edinin. Doğuştan öğrenen bir türdür ve kendi türüyle barındırılması daha başarılı olacaktır. Bazen bu türe atfedilen yüzgeçleri ısırma davranışı, doğru sayıda balık beslendiğinde genelde kendini göstermez.

Cinsiyet Ayrımı

Yetişkin dişilerin karınları daha yuvarlaktır ve erkeklere göre biraz daha az yoğun renklidir.

Üretim

Kolay yetiştirilir, ancak yavru yetiştirmek istiyorsanız ayrı bir akvaryum kurmanız gerekir.Bu akvaryum loş bir şekilde aydınlatılmalı ve balığın yumurtalarını bırakması için java moss veya yumurtlama bezleri gibi ince yapraklı bitki kümeleri içermelidir.

Alternatif olarak, akvaryumun tabanını bir tür ağ ile kaplayabilirsiniz. Bu, yumurtaların düşebilmesi için yeterince büyük, ancak yetişkinlerin onlara ulaşamayacağı kadar küçük olmalıdır.

Su kimyası birçok tetradan daha az sorun teşkil etse de nötrün asidik tarafını hedeflemek en iyisidir. Sıcaklıktaki artışın balığın yumurtlamasına neden olduğundan, sıcaklığı ana akvaryumdakinden birkaç derece daha yükseğe ayarlayın. Filtrasyona gerek yoktur, İsterseniz kullanabilirsiniz. Filtreleme için gereken tek şey, küçük bir hava ile çalışan sünger filtredir.

Her cinsiyetten yarım düzine olacak şekilde bir grup oluşabilir. Bol miktarda küçük canlı yiyecekle besleyin. Bu durumda yumurtlama gerçekleşecektir.

Alternatif olarak, çiftler halinde oluşturulabilir. Bu tekniğe göre balıklar çift gruplar halinde ayrı akvaryumlarda tutulur. Dişiler gözle görülür derecede yumurtayla dolduğunda ve erkekler renklerini sergilediğinde, en şişman dişi ve en renkli erkeği seçin ve akşam yumurtlama akvaryumuna aktarın.

Ertesi sabah yumurtlayacaklardır. Bu tür oldukça doğurgandır ve bir dişi 3000 yumurta üretebilir. Erkekler, yumurtlama nedeniyle o kadar sperm bırakabilirler ki, bazen su değişimi gereklidir.

Yavru Bakımı

Her iki durumda da, yetişkinler fırsat buldukları yumurtaları yerler, yarı yapışkan yumurtalar fark edilir edilmez çıkarılmalıdır. Yavrular 12-24 saat içinde yumurtadan çıkacak ve 3-4 gün sonra serbest yüzmeye başlayacaktır. Yumurtalar ve yavrular, ilk dönemlerinde ışığa duyarlıdır ve mümkünse akvaryum karanlıkta tutulmalıdır.